HC Energie Karlovy Vary

Energie přičichla k bodům, ale v závěru ji o ně připravil Duda

HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Nedělní souboj dvou nejhorších týmů nejvyšší české soutěže právě zanedlouho končící sezóny začal pro Energii velice špatně. Už brzy totiž opět prohrávala už o dvě branky, tentokráte se však dokázala rychle vzchopit a ještě do konce prvního dějství vyrovnat i zásluhou navrátilce Skuhravého. Na další branku se pak dlouho čekalo a už to vypadalo, že Západočeši dosáhnou po dlouhé době na body, ale sto sekund před koncem nakonec dokázal rozhodnout exkarlovarský kapitán ve službách Litvínova, Radek Duda. Energie tak padla již poosmé v řadě.
Tipsport extraliga, OUT3, ne 13.3.2016
Karlovy Vary
Litvínov
2:3
2:2, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 9. Huna (Koblasa), 14. Skuhravý (Bartek) – 5. Kubát (Gerhát), 7. Hübl, 59. Duda (Pavelka, Lukeš). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:2. Diváci: 2584. Střely na branku: 19:33. Zblokované střely: 9:13. Hity: 7:1. Vhazování: 37:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek "C", Tomeček, M. Rohan, Sičák "A", Baránek, Benák, Weinhold – Vachovec "A", Skuhravý, Huna – T. Rohan, Kůs, Bartek – Koblasa, Marosz, Svoboda – Gorčík, Vrána, V. Tomeček. Trenér: Karel Mlejnek
Litvínov: Petrásek – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Černý – Lukeš, Hübl "A", Gerhát – Hořava, Hanzl, Duda – Trávníček "C", Piroš "A", Martynek – Doležal, Válek, Jurčík. Trenér: Radim Rulík

Komentář k utkání

Během prvních minut se hrál vyrovnaný hokej, ale více šancí si během této fáze rozhodně vytvořili hosté, kteří využívali chyb domácích a Závorku několikrát řádně prověřili. A kýženého ovoce se nakonec přesně po pěti minutách hry dočkali, když Vachovec neobstál v dočasné roli obránce, když neohlídal Gerháta, s nímž si velmi rychle narazil Karel Kubát, který nakonec zakončoval do prázdné brány. To energetiky velmi zamrazilo a během dvou minut museli lovit puk z vlastní sítě znovu, když se Hanzalova dorážka po střele Kubáta svezla po Závorkově betonu až k volnému Viktoru Hüblovi, který kotouč dorazil do prázdné brány.

Na tento zásah však trenér Mlejnek zareagoval přeskládáním formací, a to se vyplatilo. Zanedlouho totiž Koblasa našel z rohu hřiště v mezikruží naprosto přesně Rudolfa Hunu, který střelou k tyči snížil na rozdíl jedné branky. Ještě více však později rozjásala domácí diváky přesná teč navrátilce Václava Skuhravého v přesilové hře, která znamenala vyrovnání. Po této brance, jakoby domácí chytili druhý dech a Litvínov jednoznačně přehrávali a k obratu jim příliš nechybělo, avšak branky už se nedočkali.

Ve druhém dějství bylo evidentní, že Karlovarští měli velkou snahu navázat na hru z konce předchozí části. Měli sice více ze hry, ale žádného výrazného tlaku se nedočkali. Asi největší šanci měli po chybě Litvínova Svoboda a po něm dorážející Koblasa, kterým se však nepodařilo naprosto volného prostoru využít.

Poté se však domácí museli bránit v dlouhém dvojnásobném oslabení, které se však také nakonec obešlo bez vsítění. Ke konci třetiny měl ještě obrovskou šanci Kůs, který se dostal do samostatného úniku, ale než stačil zakončit, Petrásek se mu vrhl pod nohy, a tak se nakonec ani v tuto chvíli stav neměnil.

Úvod třetí dvacetiminutovky zastihl v lepším rozpoložení Litvínov, který měl určitě více ze hry, ale k pokoření gólmana to stále bylo málo. Zpestření tak divákům nabízelo zejména vyhrocování situace na ledě, kde bylo k vidění stále více potyček, ať už slovních, nebo menších strkanic. Čím více se však blížilo konec třetiny, tím vyšší byl nápor Vervy na domácí branku, která sice dlouho vzdorovala, ale nakonec byla pokořena, když asi přesně sto sekund před koncem využil střelou od modré přesilovou hru Radek Duda, který tak rozhodl o výhře Litvínova.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Nám se vstup do zápasu opět nepovedl, nicméně do zápasu jsme se vrátili, bojovali jsme. Na můj vkus jsme udělali spoustu chyb, hlavně jsme se nechali několikrát zbytečně vyloučit, kdy při poslední z nich soupeř rozhodl také v přesilovce. Kluci dnes sice makali, ale bodový zisk je pro nás opět nula.

Radim Rulík (HC Verva Litvínov): Samozřejmě jsme věděli, že pokud máme mít nějakou naději, tak potřebujeme vyhrát. Po našem dobrém vstupu se Vary dostaly do zápasu, daly kontaktní branku na 1:2. Tam jsme znejistěli a dostali jsme i druhou branku v oslabení. Myslím si však, že od druhé třetiny jsme nebyli horším týmem a rozdílový vítězný gól jsme si zasloužili.

Fotogalerie

Související články