HC Energie Karlovy Vary

Statečný výkon decimované sestavy, Energie na lídra nestačila o dva góly

S velkou marodkou a brankářskou dvojicí, které dohromady není ani 35 let, tak přijeli energetici na led nejlepšího týmu extraligy – Liberce. A předvedli opravdu bojovný výkon. Zpočátku to dokonce vypadalo, že by se prořídlé sestavě mohlo podařit nemyslitelné, když se v páté minutě dostali zelenobílí do vedení, ovšem poté už střeleckou aktivitu převzali Bílí Tygři. A ačkoliv Karlovarští svého soupeře pořádně proháněli, na bodový zisk to nakonec nestačilo.
Tipsport extraliga, 46. kolo, út 19.2.2019
Liberec
Karlovy Vary
3:1
2:1, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 8. M. Zachar (Ševc), 14. L. Krenželok (M. Zachar, Ševc), 40. L. Hudáček (Lenc, Filippi) – 5. Gríger. Vyšší tresty: P. Jelínek (BLT) - 10 min., zásah do oblasti hlavy a krku.
Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Jindra, Zíka
vyloučení4:5
využití1:0
oslabení0:1
střely na branku25:22
zblokované střely12:3
hity6:4
vhazování45:27
diváci5454
Liberec: Will – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Filippi, Valský – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Eminger, M. Rohan (C), Podlipnik, Šafář – Flek (A), Gríger, T. Rachůnek (A) – Kohout, R. Vlach, J. Černý – Gorčík, T. Mikúš, Křemen – Šik, Kverka, Stloukal

Komentář k utkání

Tygři začali utkání aktivně a už ve třetí minutě si za svou hru vysloužili přesilovku. V té však hostujícího gólmana nepřekonali a navíc sami inkasovali. Ladislav Šmíd zaváhal při rozehrávce, načež mu Dávid Gríger odebral kotouč a nadvakrát jej propasíroval za Willova záda. Vzápětí mohl vyrovnat Lukáš Krenželok, jenže Jan Bednář jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. Liberečtí se nicméně branky dočkali. Marek Zachar vjel v plné rychlosti do útočného pásma a střelou zpoza obránce rozvlnil síť karlovarské svatyně.

Severočeši si poté zahráli další početní výhodu, jenže v té opět hrozila především Energie. Roman Will si ovšem s dvěma úniky Jakuba Fleka poradil. Krátce po návratu Petra Šenkeříka z trestné lavice ale slavili domácí podruhé. A opět u toho byl Marek Zachar, jenž zpoza brány přihrál Lukáši Krenželokovi a ten zamířil přesně mezi Bednářovy betony. Následně Dávid Gríger nebezpečně tečoval nástřel Jakuba Fleka, jenže touš se odrazil přímo do náruče libereckého gólmana.

Na začátku druhé periody měli svěřenci trenéra Filipa Pešána mírně navrch, do žádné vážnější šance je ale obrana Západočechů nepustila. Karlovy Vary se ke slovu dostaly až v polovině zápasu, kdy byl za hákování vyloučen Dominik Lakatoš. Roman Vlach našel při přesilové hře mezi kruhy Tomáše Mikúše, který tvrdě vypálil z voleje. Strážce liberecké klece však stihl zareagovat.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
DávidGríger
útočník
G 1
A 0
+/- 0
TM 2

V pětatřicáté minutě jeli domácí čtyři na dva, jenže s obrovskou příležitostí nenaložili ideálně a Jan Bednář nemusel ani zasahovat. Hned na to se do přečíslení dostaly také Karlovy Vary, všechny problémy Liberce ale vyřešil Roman Will. V závěru prostředního dějství přišla další početní výhoda pro šelmy. V té Jan Bednář vyrazil pokus Tomáše Filippiho a zneškodnil i dorážku Radana Lence, jenže touš se následně odrazil k Liboru Hudáčkovi, který jej poslal za brankovou čáru.

Hned v úvodu třetí třetiny se sám před Romanem Willem již poněkolikáté v zápase objevil Jakub Flek, neuspěl ale ani tentokrát. Energie se i nadále snažila střetnutí zdramatizovat, Severočeši však zodpovědně bránili a svého soupeře k ničemu nepouštěli.

Sedm minut před koncem si Roman Will zopakoval souboj z úvodního dějství s Dávidem Grígerem a tentokrát byl úspěšnější, když skvěle vystihl Grígerovu kličku do bekhendu. Jiné komplikace už domácí nepřipustili a po výhře 3:1 se mohli radovat ze tří bodů.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Zápasy s Karlovými Vary jsou jako přes kopírák. Soupeř byl velmi bruslivý, bojovný a organizovaný. Očekával jsem utkání nahoru dolu, bylo to ale hodně rozkouskované. Kvůli tomu ztratilo tempo a v hale bylo nejvíce slyšet pískání kvůli přerušování hry. Kvalita duelu byla podle mě bohužel špatná, jsme rádi za tři body.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že za výkon, který jsme tu předvedli, se rozhodně nemusíme stydět. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, hráli jsme organizovaně, vytvářeli si dobré příležitosti. Ty se nám ale nedařilo proměňovat tak, jak bychom potřebovali. Udělali jsme dvě chyby při střídání a domácí nás za to nekompromisně potrestali. Třetí gól poté přidali v přesilovce. V improvizované sestavě, ve které jsme tu nastoupili, jsme podali výborný týmový výkon, který skvěle podpořil Jan Bednář v bráně. Škoda, že jsme za to nebyli odměněni nějakým lepším výsledkem nebo bodem. Domácí poté předvedli svou kvalitu a zaslouženě vyhráli.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | út 19.2.2019

Rohan: Bylo mi ctí být kapitánem