HC Energie Karlovy Vary

Hladonik: Dnes tomu chyběla jen plná hala

Západočeské derby patří Energii! Ta zvládla i svůj druhý vzájemný zápas s Plzní na svém ledě a připsala si do tabulky důležité tři body. Lví podíl na vítězství má útočník Jan Hladonik, který vstřelil dvě branky, včetně té vítězné.

Honzo, gratulace k vítěznému derby. Jak moc je to sladké?
Neskutečný. Myslím, že to bylo derby jak má být. Byl to pohledný hokej, padlo hodně branek a ještě tam byly emoce. Jen mě mrzí, že nemohla být plná hala. Ale situace je jaká je a my to tak musíme respektovat.

Plzeň nakopla až početní výhoda pět na tři, souhlasíte?
Určitě, chtěli jsme na soupeře vlétnout, což se nám podařilo. Škoda, že se nepodařilo přidat další góly, šance tam byly veliké. Pak ale přišel můj hloupý faul, následoval další a šli jsme do tří. Plzeň se dostala na koně a zatlačila. Kluci to tam ale neskutečně odbojovali a vylehali. Klobouk dolů před nimi.

Co proběhlo v šatně před třetí třetinou?
Zdůrazňovali jsme si, ať se nenecháme vyprovokovat. To není naše hra. Uklidnili jsme se a chtěli ten zápas v klidu dohrát. Bohužel se nám to už po několikáté nepovedlo. Z toho si musíme vzít ponaučení.

Hodně kuriózní gól na 4:2. Doufal jste, že to tam gólmanovi propadne?
On to tam Pupík (Lukáš Pulpán) dobře nahodil na zadní mantinel a puk se najednou přede mnou objevil. Byl to takový dáreček.

Vítězný gól jste vstřelil po krásné kombinaci. Můžete ji popsat?
To nám krásně vyšlo. Trochu krkolomně jsme přešli modrou čáru, ale pak mi to dal Vondrc (Tomáš Vondráček) parádně a mně už zbývalo jen netrefit brankáře, což se naštěstí podařilo.

V neděli vás čeká Olomouc. Lze očekávat podobnou ofenzivní smršť?
Já doufám, že dopředu zase budeme produktivní a nějaké branky dáme. Ale zároveň bych byl rád, kdybychom nedostali čtyři góly a byli důslednější dozadu.

Čtrnáct dní jste neměli soutěžní zápas a hned derby. Vnímali jste to jako výhodu?
Asi jsme měli trochu v hlavách, že se dlouho nehrálo. Brali jsme to ale spíše z té druhé stránky, že jsme odpočatí a natěšení. Věřili jsme, že budeme mít dobrý pohyb, což se v první třetině určitě ukázalo. Hlavní jsou ale tři body, které mají pro nás velkou cenu.

Jak vy jako hráči vnímáte ten současný model, kdy máte hrát zápas a nakonec k němu ani neodjedete?
Psychiku to samozřejmě trochu nalomí. Navíc, v zápasový den máme obvykle jiný režim. Ale nedá se nic dělat. Situace je jaká je. Jsme profíci a musíme to tak brát.

Děkuji za rozhovor.

Související články