HC Energie Karlovy Vary

Energie vybojovala cenné dva body v prodloužení

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:2 po prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Netradičně ve středu v podvečer se postavila domácí Energie proti bruslařskému klub z Boleslavi. Již to vypadalo, že si energetici ze zápasu neodnesou ani bod, ale spasitelem se stal Radek Duda, který ve třetí třetině vstřelil dvě branky a výhru v prodloužení pečetil Vojtěch Tomeček.
Tipsport extraliga, 19. kolo, st 12.11.2014
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:2p
0:1, 0:1, 2:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 49. Duda (Kverka, Bičánek), 54. Duda (D. Hruška, Harant), 62. Tomeček V. (Šmach) – 15. Bárta (Vrbata, Trška), 37. Bárta (Hruška, Výborný). Rozhodčí: Turčan, Svoboda – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Využití: Bez využití. Diváci: 2747. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Harant – Redlihs, Deyl – Bičánek, Šmach – Tomeček J. – Vachovec, Kverka, Duda – Gorčík, Skuhravý, Hruška D. – Pšurný, Bálan, Tomeček V. – Štals, Hruška R., Koblasa
Ml.Boleslav: Rittich – Stříteský, Vidmar – Hruška, Ovčačík – Mitja, Trška – Čermák – Mikulík, Broš, Klimenta – Hyka, Výborný, Bárta – Pacovský, Vrbata, Pabiška – Látal, Renc, Rys

Komentář k utkání

První třetinu zahájil domácí tým velice aktivně. Dlouho ovšem nebyla k vidění nějaká velká šance, která by vedla třeba i ke gólu. Až v deváté minutě se do šance dostal Látal, ale Deyl ho na poslední chvíli dokázal zastavit za cenu faulu. První přesilovou hru ale zahrála Boleslav opravdu mizerně. Ve stoprocentní gólové šanci se ocitl až ve třinácté minutě Vojtěch Tomeček, kterému parádní přihrávku předložil Balán, ale Rittich vytáhl famózní zákrok lapačkou a pokus karlovarského forwarda zlikvidoval. O minutu později se přesně ukázalo pravidlo nedáš-dostaneš. Skuhravý přišel o puk v útočném pásmu a do přečíslení se dostal David Vrbata s Michalem Bártou. Druhý jmenovaný se nebál, vystřelil a puk skončil až za Závorkovo zády. O chvíli později se pokusil srovnat Petr Koblasa, který svou individuální akci zakončil střelou těsně vedle boleslavské brány. Více už se toho v první třetině nestalo, a tak se odcházelo do kabin za stavu 1:0 pro Mladou Boleslav.

Druhá část začala opět ve velkém tempu. Obrovskou příležitost měl ve dvacáté páté minutě opět Vojtěch Tomeček, kterém předložil puk Balán, ale Tomeček nasměroval puk vysoko nad prázdnou Rittichovu svatyni. Poté domácí uzamkli soupeře v obranném pásmu a snažili se vykombinovat do dobré střelecké příležitosti, což se jim ale nepodařilo. Boleslav působila i nadále dost bezzubým dojmem. Vypadalo to, jako by jí jednobrankové vedení stačilo a chtěla až do konce zápasu bránit. Ve dvacáté osmé minutě dostali energetici šanci dvojité přesilové hry, která trvala téměř celé dvě minuty. Domácí borci jí ale zahráli mizerně a Boleslav se dokázal s přehledem ubránit. Dlouho se nic nedělo. Až ve třicáté sedmé minutě opět udeřili hosté. Michal Bárta šikovně tečoval střelu Milana Hrušky a poslal tak energetikům do šatny druhý gól.

Úvod třetí části začal ve vlažném tempu. Domácí hokejisté začali být v průběhu třetiny nervózní a nedokázali proměnit mnoho šancí na vstřelení branky. Ve čtyřicáté deváté minutě se přeci jen energetici dočkali. Kverka výborně nabruslil zpoza branky a předložil skvělou přihrávku na Radka Dudu, který se z první nemýlil a prostřelil Ritticha. Od této chvíle začala Energie svůj tlak stupňovat , což vedlo k vyloučení boleslavských hráčů. A jednu z těchto přesilových her využil Radek Duda, který se dostal k odraženému puku, pohrál si s Rittichem a přesně zakončil. Šest minut před koncem třetiny tedy bylo vyrovnáno a vše směřovalo do prodloužení. Více už se toho také nestalo a po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 2:2. V prodloužení byli energetici jasně lepší a vytvářeli si mnoho příležitostí. Po minutě a třiceti osmi vteřinách e kotouč dostal na modrou čáru k Vojtěchu Tomečkovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a rozhodl o dvou bodech, které zůstaly v Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Soupeř byl opravdu velice pohyblivý a bruslivý. My jsme se velice těžko dostávali do utkání. Dělali nám potíže především pravá křídla, která nám ujížděla po levé straně. Jedním z klíčových momentů utkání byla naše neproměněná přesilovka pět na tři. To je jasné. Ale na druhou stranu chci náš tým pochválit. Podařilo se nám vyrovnat a šťastnou brankou rozhodnout v prodloužení. Pro mě je důležité, že jsme získali ten druhý bod. To se nám v sezoně ještě nepovedlo. Body jsme naopak rozdávali. Možná nás to trochu psychicky pozvedne.

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Do Karlových Varů jsme jeli s respektem. Věděli jsme, že domácí dělají doma body. Zápas se pro nás vyvíjel dobře, ale domácí potrestali všechny naše chyby. Ve třetí třetině jsme měli přesilovku, ale nechali jsme se vyloučit. Následně z toho vypramenilo vyrovnání.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 13.11.2014

Radim Bičánek: Přijmu jakoukoli roli

Preview k zápasu | út 11.11.2014

Po pauze čeká Energii Mladá Boleslav