HC Energie Karlovy Vary

Energie po pauze podlehla i Boleslavi

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
V rámci pětačtyřicátého kola ELH zavítal na karlovarské kluziště bruslařský klub z Mladé Boleslavi. Domácí celek Energie sehrál s hosty poměrně vyrovnanou partii, ale soupeř dokázal v každé třetině vstřelit jednu branku, kdežto domácí předvedli opět střelecké trápení a velmi nevydařené početní výhody. A díky tomu si Středočeši odváží z KV Areny vítězství a brankář Růžička navíc čisté konto.
Tipsport extraliga, 45. (ČT), st 11.2.2015, KV Arena
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 4. M. Látal (Ovčačík, Klimenta), 24. Stříteský (Klimenta), 49. Jarůšek (Výborný, Bárta). Rozhodčí: Šír, Mikula – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. Diváci: 1902. Střely na branku: 15:43. Průběh utkání: 0:3.
Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Harant, Bičánek, Dvořák, Redlihs, Šmach, J. Tomeček – Koblasa, Duda, Bartek – Vachovec, Balán, D. Hruška – Pšurný, Skuhravý, Bahenský – Micka, Zadražil, V. Tomeček
Ml.Boleslav: Růžička – Stříteský, Ovčačík, Robar, Kočí, Trška, Holub, Čermák – M. Látal, Broš, Klimenta – Jarůšek, Výborný, Bárta – Mikulík, Kašpařík – Pacovský, Musil, Lenc

Komentář k utkání

Zpočátku držela puk Energie a zhruba po minutě se dostal k pěknému pokusu David Hruška. Bičánek ho vysunul ve středním pásmu a před ním se objevila volná cesta po pravém křídle. První pokus o otevření skóre utkání z prostoru pro vhazování však úspěšný nebyl. Poté měli šanci také hosté, ale Závorka jejich pokus také zlikvidoval. Po odpískání zůstal stát před brankou Lenc, jehož zbytečně a velmi důrazně atakovali Duda s Bičánkem. První jmenovaný odnesl svůj atak soupeře trestem. Přesilová hra se Bruslařům vyvedla skvěle. Ovčačík střílel od modré a puk Závorkovi vypadl. Skvěle se před brankou zorientoval projíždějící Tomáš Klimenta a namísto zbrklé bekhendové dorážky, volil zpětnou přihrávku na Martina Látala, který ještě udělal kličku ležícímu brankáři a bekhendem puk zasunul pod Závorkovou paží do branky. Chvíli na to hráli početní výhodu i domácí, ale ti se v přesilové hře spíše trápili a téměř nic nevymysleli. Poté se dlouhou dobu hrál hokej bez větších šancí. Až po zhruba deseti minutách se po skrumáži v mezikruží dostal do dobré palebné pozici v kruhu Vladimír Sičák, ale Růžička na jeho pokus dobře viděl a dokázal ho zlikvidovat vyrážečkou. A to byla poslední větší šance, kterou KV Arena v první třetině spatřila.

Zhruba po dvou minutách zachytil ve středním pásmu nepřesnou rozehrávku domácích Klimenta, který přešel přes modrou a tvrdě vystřelil. Byl při tom však faulován, a nabídl tak svému týmu početní výhodu. V té si Karlovarští špatně poradili se střídáním a po hře v pěti byli znovu vyloučeni a hosté hráli v pěti proti třem. To už Boleslavi stačilo. Klimenta namazal na modré Matěji Stříteskému, který razantní střelou překonal vše, co mu stálo v cestě. Sotva se domácí vrátili do plného počtu, na trestnou lavici už odcházel zase Skuhravý, ale podruhé už Středočeši v krátkém sledu početní výhody nevyužili. Po uplynulé polovině utkání se v individuální akci ukázal Lenc, který se promíchal až do předbrankového prostoru, ale přízemní střelou Závorku nepřekvapil. Dále se dlouho hrálo opět velmi vyrovnaně, až v závěru třetiny zvýšila svou aktivitu a zlepšila pohyb Mladá Boleslav. Ale byl to jen chvilkový tlak. Víc už druhé dějství nenabídlo.

Jako první zahrozil soupeři ve třetí periodě domácí útočník Václav Skuhravý. Ten se v rychlém protiútoku dostal do dobré pozice v prostoru pro vhazování, střela byla velmi povedená, ale Růžička předvedl skvělý postřeh. V polovině druhé třetiny zachytil ve střední třetině, po chybné přihrávce kapitána Dudy, kotouč Výborný a společně s Richardem Jarůškem se dostali do přečíslení. Výborný skvěle přihrál spoluhráči přesně na hůl, ale ten netrefil branku. Avšak domácí chybně střídali v nevhodnou chvíli, Výborný se dostal k puku a z otočky přihrával před branku na osamoceného Richarda Jarůška, který střelou z první tentokrát Závorku snadno překonal. V dalším útoku hostů se představil Pacovský, který obral Zadražila o puk a ujížděl sám na brankáře, ale Závorku nepřekonal ani nadvakrát. Čas se domácím krátil velmi rychle, ale ti stále bojovali, alespoň o čestnou branku. Pět minut před koncem dali defenzivě soupeře zabrat Duda, Bartek a Balán. Jejich chvilková převaha však první branku Západočechům nedopřála. To už bylo však v závěrečné třetině vše. Tři body tak putují do Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): V dnešním zápase nebylo z naší strany skoro nic. Byly tam akorát zbytečné fauly a negativní emoce. Po reprezentační přestávce se nám vstup nepodařil a zápas jsme zcela nezvládli a opět jsme nevstřelili ani branku. Tahali jsme za kratší konec, hůře jsme bruslili a můžeme doufat, že v příštím utkání se to zlepší.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Obě mužstva se nachází v různých situacích, takže ten zápas měl určitý náboj. Trpěla však tím kvalita, žádný úžasný hokej na koukání to dnes nebyl. My jsme však šťastni, že tři body zůstaly u nás. Nikdo nikdy neví co se s týmy stane po pauze, sice naše mužstvo bylo před ní rozjeté, ale každý ví, jak přestávka někoho může nakopnout a jiného vyvést z rovnováhy. Rovněž nás velmi těší, že se nám dnes poprvé v sezóně podařilo uhrát zápas s nulou.

Fotogalerie

Související články