HC Energie Karlovy Vary

Energie se snažila o senzační obrat, přesto padla

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Páteční večer přivedl do KV Areny dalšího kvalitního soupeře z horní poloviny tabulky. Bruslaři přijeli na vítězné vlně a pro Energii mělo být velmi těžkým úkolem je z ní srazit. Tím spíše, když domácí v první polovině utkání doplatili na špatnou koncovku a prohrávali už 0:4. Střídání brankářů ale dodalo domácím nový impuls a během chvíle se jim podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Kontaktní branku se jim ale už vsítit nepodařilo. Boleslav přidala v závěru pátý gól do prázdné branky a ze západu veze tři body.
Tipsport extraliga, 8. kolo, pá 30.9.2016
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
2:5
0:2, 2:2, 0:1
Branky a nahrávky: 29. Sičák (Skuhravý, Mullane), 31. Mullane (Sičák) – 6. Kučný (Žejdl, Jonák), 15. Pabiška (Urban, Jonák), 23. Vampola (Žejdl, Stříteský), 27. Lenc (Urban), 60. Žejdl. Rozhodčí: Hodek, Petružálek – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Diváci: 2548. Střely na branku: 48:22. Zblokované střely: 8:2. Hity: 10:0. Vhazování: 36:6. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.
Karlovy Vary: Honzík (28. Závorka) – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Benák, Weinhold – T. Rachůnek, Stloukal, Kindl – Mullane, Skuhravý (C), V. Tomeček – Kohout, Matuš, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek.
Ml.Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Stříteský, T. Voráček, Hanzlík, Kučný, Pastor, Kurka – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Klepiš (C), Pacovský – Orsava, Vampola, Žejdl – Pabiška, Urban, Jonák.

Komentář k utkání

V prvních minutách domácí svého soupeře jasně přehrávali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Asi největší zahodil Tomáš Rachůnek, který stál poblíž tyče před odkrytou brankou, ale puk si přistrčil do příliš velkého úhlu a bekhendem už trefil jen brankáře. Boleslav toho v prvních pěti minutách moc nepředvedla, přesto se už brzy dostala do vedení. Po chybě domácích hráčů se dostali hosté do protiútoku, v němž byl jeden z nich faulován, pokračovalo se výhodou, a než se stačili domácí zformovat, prosadil se tvrdou ranou z druhé vlny přijíždějící Jiří Kučný.

Inkasování domácí tým trochu ochromilo a nadále byli asi pět minut aktivnější hosté. Domácí se pak ale dokázali oklepat a opět se vší vervou dobývali Lukášovu branku. Sotva to pro západočechy ale začalo vypadat dobře, při brejku se před domácího beka natlačil Lukáš Pabiška, který jen zpracoval puk a hladce jej Honzíkovi poslal mezi betony. Dvě kruté rány tak dostaly Energii do kolen. Po dvaceti minutách prohrávala 0:2.

Domácí měli v úmyslu se zápasem ještě něco udělat a do druhého dějství vlétli naplno. Pak ale fauloval za brankou Benák a hosté si zkusili další početní výhodu. A další trest Energii neminul. Před brankou dostal hodně prostoru Petr Vampola, který jen jednoduše zvedl puk pod víko a zvýšil. Netrvalo dlouho a dočkala se Boleslav znovu. Další rychlý protiútok úspěšně zakončil Radan Lenc, i když je pravdou, že Honzík jeho pokus trochu podcenil. Následovalo střídání gólmanů a pak se ale Energii začalo konečně dařit.

V rohu kluziště vybojovali puk Mullane se Skuhravým, pro přihrávku si mezitím sjel až před branku Vladimír Sičák, který následně rozvlnil síť. A to ještě nebylo vše, o chvíli déle sudí vyloučil Tomáše Voráčka a domácí se dočkali znovu. Tvrdou střelou do horní poloviny branky na bližší tyč se z vrcholu kruhu prosadil sám navrátilec do sestavy Pat Mullane. Energie byla na koni a po celý zbytek třetiny soupeře přehrávala. Ke kontaktní brance už jim ale nepomohla ani dvojnásobná početní výhoda.

Také ve třetí třetině měla Energie mírně navrch a vytvořila si pár šancí, postupně ale její převaha ovadala a zápas se začal uklidňovat. Energie se i přes veškerou snahu nedokázala k šancím pořádně dostávat. Hrála hodně rozpačitě, nervózně a především nepřesně. A Boleslav už se zase zběsile nikam netlačila. Hrála úsporně a hru jen v poklidu kontrolovala. Na obrazu hry nic neměnila ani případná vyloučení na obou stranách. Zápas už se jen v poklidu dohrával. Energie to v závěru ještě zkusila bez brankáře, ale dočkala se jen pátého inkasování. O poslední branku utkání se sedm sekund před koncem postaral Lukáš Žejdl.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Když pustíte tak silný tým, jako je Mladá Boleslav, do vedení 4:0, tak je těžké získat nějaké body. Pozitivní je, že jsme nesložili zbraně a dále jsme bojovali. Bohužel pořád děláme strašně naivní chyby při hře a to musíme dostat pryč, jinak bodovat nebudeme. Zvláště proti tak vyzrálým a zkušeným týmům. Máme mladé mužstvo se spoustou nezkušených hráčů, ale ty chyby musíme eliminovat. Důležitý moment byl samozřejmě při přesilovce pět na tři, tam jsme ještě mohli pomýšlet na přiblížení se alespoň k bodu. Soupeř to výborně ubránil a nic z toho pro nás nebylo. Byl to další bojovný zápas, kdy kluci určitě makali, ale opět nemáme body.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Zápas se mi hrozně těžko hodnotí, protože jsme dnes podali špatný výkon. Myslím si, že pro soupeře to dnes bylo kruté. My jsme utrpěli vítězství. Šli jsme relativně lehce do vedení 4:0, ale pak soupeř nesložil zbraně a snížil na 4:2. Klíčovým okamžikem byla samozřejmě neproměněná přesilovka pět na tři, protože kdyby soupeř dal kontaktní gól, tak si myslím, že třetí třetina by probíhala v jiném tempu a v jiném nasazení. Jsme rádi, že máme tři body, ale s výkonem určitě spokojeni nejsme. Já nechci, aby to znělo sarkasticky a ironicky, ale takhle bojovat Vary jsem už dlouho neviděl. Dnes si domácí nezasloužili prohrát a my jsme si nezasloužili vyhrát.

Fotogalerie

Související články