HC Energie Karlovy Vary

Energie proti Vítkovicím ztratila dvoubrankové vedení

HC Energie - HC Vítkovice Ridera 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)
V 11. minutě vedla Energie díky trefám mladíků Grígera a Fleka už 2:0, přesto si z utkání s Vítkovicemi neodnesla ani bod. V KV Areně totiž domácím vůbec nevyšla druhá perioda, ve které třikrát inkasovali. Trefa Vojtěcha Tomečka v závěru už jen korigovala na konečných 3:5.
Tipsport extraliga, 46. kolo, st 15.2.2017
Karlovy Vary
Vítkovice
3:5
2:1, 0:3, 1:1
Branky a nahrávky: 3. Flek (Kindl), 11. Gríger (Mullane, Tomáš Dvořák), 53. V. Tomeček (Mullane) – 15. Balán (Szturc), 24. Klok (Tybor, D. Květoň), 37. Szturc, 38. D. Květoň (O. Roman, Klok), 43. Szturc. Rozhodčí: Hradil, Petružálek – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2166. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5.
Karlovy Vary: Honzík (38. Tadeáš Dvořák) – Sičák (A), Baldajev, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, M. Rohan, Weinhold – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – O. Beránek, Kindl, Flek
Vítkovice: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), D. Krenželok, Výtisk (A), Urbanec, L. Kovář – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Stastny, Hudeček – E. Němec, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Balán, Tomi – Kurovský

Komentář k utkání

První utkání po reprezentační pauze načali domácí energetici velmi aktivně, hned po dvaceti vteřinách se dostali do přečíslení, z čehož vyústila tvrdá střela Sičáka z mezikruží, vítkovický Bartošák ale napoprvé uspěl. Karlovarští hokejisté byli i nadále aktivní, z čehož brzy těžili, ve třetí minutě šli do vedení. Kindl našel za modrou krásnou zadovkou Jakuba Fleka, který sice pálil nadvakrát, nakonec se ale prosadil. Domácí byli v úvodu zápasu dominantní, Vítkovicím nedovolili vůbec nic. Bartošák se v úvodních deseti minutách musel hodně otáčet, Karlovarští na něj pálili ze všech stran, brzy znovu povolil. V polovině úvodní části se za modrou odhodlal Dávid Gríger a trefil se přesně do růžku, krásná střela.

Domácí byli sice i nadále aktivní a ostřelovali soupeřova brankáře, vedlo to ale nakonec jen k inkasované brance. Vše začalo ztrátou puku v útočném pásmu, pokračovalo nahrávkou z rohu před vlastní branku a skončilo přesnou střelou Stanislava Balána za Honzíkova záda. Místo slibného tříbrankového náskoku tak nakonec byl po první třetině jen jednobrankový, šancí ale měli energetici více než dostatek, chyběla ale přesnost.

Nevyužitých šancí mohli domácí litovat hned krátce po začátku druhé části, Vítkovicím se totiž podařilo vyrovnat. Po levé straně ujel Lukáš Klok a Honzíka prostřelil u bližší tyče. Hra se poté poměrně vyrovnala, oba celky se sice snažily, dostávaly se do šancí, nedařilo se jim je ale stále využívat. Také se dost přitvrdilo, několikrát se hráči začali pošťuchovat, k větší bitce je ale rozhodčí nikdy nepustili. Vůbec první vyloučení přišlo až v polovině zápasu, přesilovka se ale domácím nevydařilo, v té následující navíc i inkasovali. Přečíslení dvou proti jednomu zakončil úspěšně Roman Szturc.

Bylo ale hůř. Hned po nepovedené přesilovce totiž následovalo oslabení, v něm se energetici neubránili ani deset vteřin. Krásná akce byla zakončena přesnou střelou David Květoně, který tak poslal Vítkovice do dvoubrankového náskoku. Po této brance se na střídačku odebral David Honzík, v brance ho tak nahradil Tadeáš Dvořák. Druhá část se pro domácí stala třetinou hrůzy, třikrát inkasovali a přišli o nadějný náskok.

Stejně jako do druhé vstoupili energetici špatně i do té třetí třetiny, hned v úvodu si nechali vstřelit branku. V mezikruží se ke kotouči dostal Roman Szturc, který už neměl sebemenší problém prostřelit Dvořáka. Nejaktivnějším hráčem třetí části byl bezesporu Vojtěch Tomeček! Tomu se podařilo po několika promarněných šancích vykřesat naději, když osm minut před koncem snížil na rozdíl dvou branek. O pár minut později měl další šanci v přesilové hře, branku ale z blízkosti přestřelil. Energetici se v závěru ještě snažili s výsledkem něco udělat, otočit skóre se jim ale nepodařilo, a tak první zápas po reprezentační pauze nezvládli.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Nám se sice povedla první třetina, i když v závěru jsme dostali branku, na kterou jsme soupeři nahráli čistým námazem. Od druhé třetiny jsme začali hrát strašně naivní hokej, a to se takto hrát vážně nedá. Soupeř samozřejmě ty naše drobné chybičky, které jsme tam udělali, razantně trestal. My jsme sice také ještě nějaké příležitosti měli, ale dobře jim zachytal brankář, spoustu střel zblokovali obránci. Na soupeři bylo vidět, že ty body chce. My si musíme uvědomit, že pokud chceme také sbírat body, tak si nemůžeme dovolit sehrát takhle špatně druhou i třetí třetinu. Je pravda, že se již prakticky připravujeme na závěr sezony, ale body musíme sbírat, protože pokud si někdo myslí, že v závěru se najednou luskne prsty a ono to půjde, tak to nepůjde.

Jakub Petr (HC Vítkovice Ridera): Každý trenér ví, že po reprezentační pauze chce mít ten první zápas za sebou a doufá, že se všechno co přes pauzu trénoval se v tom prvním zápase projeví. Z naší strany to však v první třetině evidentně nebylo. Ta byla z naší strany hrůzostrašná, i když pár brejkových situací jsme tam měli, tak ten výsledek byl k nám milosrdný. Jsem rád, že od druhé třetiny jsme se vrátili ke hře, kterou jsme produkovali před pauzou. Co mě však pořád trápí jsou naše krátké výpadky ve hře, které mi nedávají spát. Samozřejmě mám radost, že jsme ten zápas vyhráli a byli jsme i produktivní, ale věřím, že těch negativních věcí, které jsem předtím zmínil se již v dalších utkáních vyvarujeme.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | út 14.2.2017

Pauza končí, do KV Areny zavítají Vítkovice